14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan ve AK Parti listelerinden gösterdiği 4 adayı Meclis'e gönderen HÜDA PAR, gündemdeki tartışmaların odak noktasında yer almaya devam ediyor.

14 Mayıs seçimlerinin ardından sonuçları Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a değerlendiren MHP'li Feti Yıldız, oy oranlarında gözle görülür artışla ilgili konuştu.

28. Dönem Milletvekili seçimlerinden yüzde 10,7 oy oranı alarak Meclis'e 50 milletvekili gönderen MHP'nin oy oranlarında yaşanan artışa dikkati çeken Yıldız, 5 milyona yakın yeni seçmenin seçimlerde oy kullandığını söyledi:

 "Seçmenimizden oy aldık. Sokakta biz de 'AK Partiliyim ama milletvekilliğinde MHP'ye vereceğim' sözlerini duyduk. Ancak gerçek değil. Beş milyona yakın yeni seçmen var. Şunu unutuyor millet: İlk defa oy kullananların yüzde 35'i ülkücü" 

SİNAN OĞAN

İlk turda elde ettiği başarı ile ikinci turun kilit ismi halinde gelen ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan hakkında da konuşan MHP'li Feti Yıldız, Oğan'ın oy dağılımını şu şekilde sınıflandırdı:

"Tepki oyları, milliyetçi oylar, Suriyeli karşıtlığından, İnce'nin çekilmesinden dolayı verilen oylar. Homojen bir yapı yok. Muharrem İnce çekilmeseydi aynı oyu alacak mıydı? Bu yüzde 5, Zafer Partisi'nin oyu değil" 

Sinan Oğan kitlesini yönlendirebilir mi?

Oğan'ın ikinci turda oylarının hangi adaya kayacağı en çok merak edilen konular arasında yer alırken İsmail Saymaz, Feti Yıldız'a yönelttiği soruda ''Sinan Oğan kitlesini yönlendirebilir mi?''  diye sordu. Yıldız ise şu sözlerle yanıt verdi:

Hangi çağda yaşıyoruz? Yıllarca aynı partiye oy vermiş olsalar diyebilirim ama bir kere oy vermiş insanları maraba gibi görmek kötü bir şey.

HÜDA PAR sizi zorladı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

HÜDA PAR'ın kamuoyuna doğrudan Cumhur İttifakı'ndan yana destek vereceğini açıklaması ile eleştiri yağmuruna tutulan MHP, HÜDA PAR hakkında sessizliğini bozdu. HÜDA PAR'ın ittifak protokolünde adı geçen bir parti olmadığını söyleyen Feti Yıldız, partinin sonraki beyanlarını esas aldıklarını söyledi:

''HÜDA PAR ittifak protokolümüzde adı geçen parti değil ki. Sadece “AK Parti'yi destekliyoruz” dediler, listeden aday oldular, geçti gitti. Sonraki beyanlarına baktık. Artık devletle, cumhuriyetle barışık beyanlarını gördük.''