MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'kız okulları'yla ilgili açıklamasını destekledi ve CHP milletvekilleri ile CHP'ye yakın medyaya tepki gösterdi. Yıldız, kız okullarının karma okullarla birlikte var olmasının bir zenginlik olduğunu belirtti. Laikliğin kız okullarının açılmasıyla zarar görmeyeceğini ifade eden Yıldız, laikliğin gerçek manasından koparıldığını ve bazılarınca yanlış yorumlandığını söyledi. Ayrıca, laikliğin Türkiye'de tehlikede olmadığını vurguladı. Yıldız, bu tür okulların daha önce de kendini kanıtladığını ve kız öğrencilerin karma okullarda veya kız okullarında okumasının bir sakıncası olmadığını belirtti.

“KARMA VE AYRI OKULLARIN OLMASI BİR ZENGİNLİKTİR”
“Karma okullarla birlikte kız okullarının da olması zenginliktir.” diyen MHP’li Feti Yıldız, “Kız öğrencilerin hem karma okullarda hem kız okullarında okumalarının bir sakıncası yok. Bunun laiklikle de bir alakası yok” ifadesinde bulundu.

“KIZ OKULLARININ AÇILMASIYLA LAİKLİK ZARAR GÖRMEZ”
“Laikliğin ortadan kaldırılacağı iddiası gerçek dışı bir iddiadır. Laikliğe bir şey olmaz” diye konuşan Yıldız, “kız okullarının laikliğe zarar vereceği” düşüncesinin ‘cahilce’ olduğunu dile getirdi.

“ÇOK HARİKA KIZ LİSELERİMİZ VAR”
Daha önce bu tür okulların kendisini kanıtladığını belirten Yıldız, “Kız liselerinin veya okullarının açılmasıyla laiklik zarar görmez. Çok önemli kız liselerimiz var bizim. Örneğin, Kandilli Kız Lisesi… Birçok yakınımız oradan mezun oldu. Çok harika liseler bunlar. Milli Eğitim Bakanı’nın söyledikleri doğru şeyler. Uygulamalarıyla yaşadık. Kız öğrencilerin hem karma okullarda hem kız okullarında okumalarının bir sakıncası yok.” ifadesinde bulundu.

“LAİKLİĞİ GERÇEK MANASINDAN KOPARIYORLAR”
Laikliğin farklı noktalara çekilerek gerçek manasından koparıldığını vurgulayan Yıldız, “Anayasa’da ve Anayasa Mahkemesi kararlarında laikliğin ne olduğu belli. Laikliği bazıları maalesef gerçek manasından koparıp çok farklı yorumluyorlar. Laiklik, inançsızlık falan değil yani. Onların biraz okumaları ve öğrenmeleri lazım. Sistemleri okumaları, inanç dünyalarını geliştirmeleri ve dini bilgileri olması lazım. Demokrasiyi doğru dürüst özümsemeleri gerekiyor.” dedi.

Amasya'da hayvana eziyet! Bakanlık olaya el attı: 5 gözaltı Amasya'da hayvana eziyet! Bakanlık olaya el attı: 5 gözaltı

“BİZ BU TERANELERİ ÇOK DİNLEDİK”
“Laiklik elden gidiyor” diyerek laikliği kendi amaçları doğrultusunda yorumladıklarını kaydeden Yıldız, “Bunlar laikliği, demokrasiyi bilmiyorlar. İnançlı ve inançsız olmanın ne olduğu bilmiyor. Milletin üzerinde ‘Demokles’in kılıcı’ gibi “Laiklik elden gidiyor” falan... Biz bu teraneleri çok dinledik. Bizim ülkemizde Anayasa’nın ilk 4 maddesi belli. Bunu da Cumhur İttifakı sıkı sıkıya sahipleniyor. Laiklik öyle tehlikede falan değil.” ifadesinde bulundu.