Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Putin'i ağustos ayı içerisinde Türkiye'de misafir etme hazırlığımız var. Bu Karadeniz Tahıl Koridoru'nun uzatılması konusunda hemfikiriz" açıklamasında bulundu. Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ağustos ayında Türkiye'de ağırlama hazırlıkları yaptıklarını belirtti. İki liderin Karadeniz Tahıl Koridoru'nun uzatılması konusunda anlaşmaya vardığını ifade etti. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres'in de Putin'e bir mektup gönderdiğini ve bu mektup aracılığıyla Türkiye ve Rusya'nın ortak çabalarıyla tahıl koridoru çalışmalarının uzatılmasının sağlanmasını umduğunu söyledi.

Erdoğan ayrıca, Avrupa Birliği'nden vize serbestisi konusunda beklentilerinin olduğunu ifade etti. Vilnius'te yaptığı görüşmelerde AB üyesi ülkelerin liderleriyle bu konuyu ele aldıklarını belirtti ve Türkiye'nin 52 yıldır kapıda bekletildiğini, olumlu adımların atılmasını beklediklerini dile getirdi.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkileri de değerlendiren Erdoğan, iki ülkenin komşu olduğunu ve tarihi birikimlerinin bulunduğunu söyledi. İki lider olarak adımlarını olumlu yönde atmaktan yana olduklarını belirtti. Batı Trakya ve müftülerle ilgili konuları aşmayı hedeflediklerini ve büyükelçilerin ve dışişleri bakanlarının bu konuda görüşmeler yapacaklarını ifade etti. Liderler olarak bir araya gelerek atılması gereken adımları atacaklarını söyledi.

 YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi