Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Taşra Teşkilatlarına Tasarruf Ayarı: 300 Mal Müdürlüğü Kapatılacak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Taşra Teşkilatlarına Tasarruf Ayarı: 300 Mal Müdürlüğü Kapatılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 28. yasama dönemi başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçici TBMM Başkanı olarak görevi devraldı. TBMM'nin açılışında yapılan törende, Bahçeli tarafından yemin edilerek başkanlık görevine başlandı.

Bahçeli'nin göreve başlamasıyla birlikte TBMM'nin önünde Atatürk Anıtı'nda bir tören düzenlendi. Meclis'in yeni dönemine resmi bir başlangıç yapıldı. Törende, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende ayrılan locadan yemin törenini takip etti. Ancak, dikkat çeken bir ayrıntı olarak, Erdoğan'ın Meclis'e gelişi sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekillerinin ayağa kalkmadığı gözlendi.

Törende her milletvekili, Anayasa'da belirtilen yemin metnini kürsüden yüksek sesle okudu. Milletvekilleri, seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabetik sırasına göre sırayla yemin etti. Bu şekilde, milletvekilleri görevlerine resmen başlamış oldular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yemin törenini Cumartesi günü gerçekleştirecek. Ardından kabinesini açıklayacak ve yeni bakanlar da bir gün sonra Genel Kurul'a giderek yemin edecekler.

Cuma günü ise milletvekillerinin yemin töreni ile birlikte Meclis Başkanı seçim süreci başlayacak. Meclis Başkanı seçildikten sonra Başkanlık Divanı ve komisyonlar oluşturulacak.