Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamaları hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamaları hakkında açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sivas Halk Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce kürsüye çıkarak Sivaslılara seslendi. Konuşmasında Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Bahçeli, Türkiye'nin parlamenter sistemde yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, parlamenter sisteme geri dönülmesini eleştirenleri uyarmış ve 17 koalisyon hükümeti kurulduğunu, ancak bu hükümetlerin ömrünün kısa olduğunu ve Türkiye'nin sorunlarının çözülmediğini belirtti.

Devlet Bahçeli ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimlerinin 2. turunu yaşarken bazı siyasi partilerin bir araya gelerek ittifaklar kurduğunu ve bir aday belirlemekte başarılı olamadıklarını ifade etti. Bahçeli, bu durumu eleştirerek, bu partilerin Türkiye'nin ekonomik sorunlarını çözmekte başarılı olamayacaklarını ve istikrar yerine paydaşlar üreten bir yönetim yapısı oluşturduklarını söyledi.

Konuşmasının devamında Bahçeli, ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu noktalı siyaset yapmakla suçladı. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun adını kullanarak siyaset üretemediğini ve noktanın ardına sığınarak sorumluluktan kaçtığını ifade etti. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun söylemlerini eleştirerek, kendini kurtarmak için noktaya saklanmasını ve milletle alay etmesini eleştirdi.