Gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan MHP lideri istikbalin yol haritasının 14 Mayıs tarihinde şekilleneceğine dikkat çekti. Cumhur İttifakı'nın bir seçim ittifakı olmadığını belirten Bahçeli, Türkiye'yi hedef alan iç ve dış husumet cephesine karşı tarihi birliktelik olduğunu söyledi.

2023 vizyonlarını yerine getirecek olan ittifakın Cumhur İttifakı olduğuna dikkat çeken Devlet Bahçeli, Altılı Masa'nın son günlerde yaşadığı krizi ele aldı. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına parti olarak sıcak bakmadıkları gerekçesi ile ayrılmalarının ardından geliştirilen adaylık formülü sonucunda masaya dönmesi Ankara'nın gündemine girdi. MHP lideri Bahçeli de son günlerde Millet İttifakı'nda yaşanan hareketli saatlere değinerek eleştirilerini dile getirdi:

 ''Doğal afetlerin teslim alamadığı Türkiye'yi doğal olmayan çalışmalarla boyun eğdirmeye çalışan mihrakları biliyoruz. Altılı Masa'nın iflah olmaz bir krize yakalandığı günlerde Türk-Kürt kardeşliğiyle oynayanların ateşle oynadıkları ortadadır. 'Hükümet istifa' sloganları karanlık bir planın ön hazırlıklarıdır. Milli hislerimizi kaşımanın çabasındadır.

Siyaseti fitne kumpasına, çadır tiyatrosuna, kutuplaşma arenasına çeviren fırıldakların, U dönüşleri ile meşhur devşirmelerin tertiplerine itibar etmeyeceğiz. Nahoş tezgahlarına gelmeyeceğiz.

Cumhur İttifakı olarak sağa sola bakmadan yolumuzdan sapmadan adanmış yüreğimizle Türk milletine hizmet edeceğiz. Başkaları gevezelik yapacak gerzeklikte sınır tanımayacak, biz yüksek bir gayeye ulaşmak için durmadan çalışacağız.

 Ortak aday anlayışı üzerinde uzlaşıp 24 saat bile geçmeden atılan imzayı inkar edenler, ilkesizliğin ana damarıdır. Eğri masayı kumar masası, küçük hesaplar masası, noter masası diyerek önce devirip sonra zoru görünce tekrar oturanlar ilkesizliğin numuneleridir. İttifak partilerin mensuplarını isyana çağırmak siyasi ahlak eksikliğinin fermanı değil de nedir. Kazanamaz dediği adayın yanında hizalanmak ilkesizliğin daniskası değil de nedir? Masayı devirene tekrar sandalye sunmak çürümüş siyasetin ilkesizliği değildir. 

Belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması baskılarına boyun eğmek siyasetin ilke ve ahlakına suikasta tamam demek değil midir? İP başkanı söylediği ağır sözlerin altından nasıl kalkacak? Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne muhatap olmuştur. Yine söylüyorum, bir kere satan yine satar, yine satar, yine satar. 

Bu saatten sonra zillete fırtına kopsa da bizde yaprak bile kımıldamayacak. Bu saatten sonra zilletin ciddiye alınacak hiçbir siyasi teklifi olamaz. MHP ile Cumhur İttifakı'nın varlığından rahatsızlık duyanlar artık bizim nazarımızda hükümsüzdür. Biz kendimizi bilir, hasmımızı bilmezsek başarısızlık mukadderdir. Hem kendimizi hem hasmımızı biliyorsak o zaman başarı kaçınılmazdır. MHP'yi ve Cumhur İttifakı'nı doğru anlayan, doğru anlatan Türkiye sevdalıları hep var olacak.''

Bursapor-Amedspor arasında yaşananlar

Geçtiğimiz pazar Bursa'da gerçekleşen Bursaspor ve Amedspor karşılaşmasında yaşanan provokasyona da değinen Devlet Bahçeli,''Geçtiğimiz hafta sonu Bursaspor-Diyarbakırspor arasında oynanan maçta sallanan görsellerin sporun ahlak ve doğasına aykırı olduğu herkesin malumudur. Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor'dan bahsedilemeyecektir. Bursa'da küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının stadyumu tahrik etmesi, çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi rezalettir. Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye kalkan kim varsa, koparılması gereken çıban başıdır. Bursa nasıl gözbebeğimizse, Diyarbakır da öyledir.'' dedi.