Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), VAR'dan sorumlu MHK Başkan Vekili olan Tolga Özkalfa'nın görevinden istifa ettiğini duyurdu. Özkalfa'nın yerine ise Cem Satman getirildi.

TFF'nin yaptığı açıklama şu şekilde:

"VAR'dan sorumlu MHK Başkan Vekili ve Profesyonel Müsabaka İcra Kurulu Üyesi Tolga Özkalfa, görevinden istifa etmiştir. Kendisine teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz.

S&P Global'den Türk Bankalarına İlişkin Değerlendirme ve Dolar Tahmini! İşte Detaylar S&P Global'den Türk Bankalarına İlişkin Değerlendirme ve Dolar Tahmini! İşte Detaylar

Görevinden istifa eden Tolga Özkalfa'nın yerine VAR'dan sorumlu MHK Üyeliği görevine Dr. Cem Satman getirilmiştir. Dr. Cem Satman'a yeni görevinde başarılar diliyoruz."

Özkalfa'nın istifası, spor camiasında tartışmalara neden olmuştu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hakem atamaları konusunda Özkalfa'yı eleştirmiş ve MHK Başkanı ve üyelerinin performanslarını incelemediklerini, istediklerini yaptıklarını söylemişti.

Yerine getirilen Dr. Cem Satman ise Ankara'da doğmuş olup Ankara Demirspor altyapısında futbol oynamıştır. Ankara Üniversitesi'nde lisans, eğitim psikolojisi alanında yüksek lisans ve doktora eğitimleri almış, ayrıca İngiltere'de dil eğitimi görmüştür. 14 yıldır beden eğitimi öğretmenliği yapmakta olan Dr. Cem Satman, Süper Lig ve FIFA yardımcı hakemlik görevlerinde bulunmuş ve futbol hakemliği, eğitim ve eğitim psikolojisi alanlarında çeviriler ve yazarlık yapmıştır. Ayrıca UEFA Fitness Direktörü Werner Helsen'in ekibinde yer almaktadır. Satman evli ve bir çocuk babasıdır.