Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava durumu etkisi altına alınacak.

Ülkemiz geneli parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Kütahya, Hatay, Kayseri ve Şanlıurfa çevreleri yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği belirtiliyor.

Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli yağış beklendiğinden, ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çocuk İstismarı TikTok'ta! Kafası Kanlar İçinde Kalan Çocuğuna Yardım Etmedi Çocuk İstismarı TikTok'ta! Kafası Kanlar İçinde Kalan Çocuğuna Yardım Etmedi

Karadeniz'de 3 ila 6 derece azalacak, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacağı, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat, yer yer 90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.