Türkiye, Seçil Erzan'ın futbolcu ve iş insanlarına yönelik dolandırıcılık skandalının ardından, benzer bir olayla daha sarsıldı. Bu sefer, Galatasaraylı eski futbolcu Vedat İnceefe ile emniyet müdürleri, polis memurları, cumhuriyet savcısı gibi devlet kademesinde görev yapan kişilerin de aralarında bulunduğu bir grup mağdur dolandırıldı.

Özgür Özel'den 'Arapça tabela' çıkışı: ''Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur’an dilidir, halk incinir." Özgür Özel'den 'Arapça tabela' çıkışı: ''Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur’an dilidir, halk incinir."

6 Haziran 2023 tarihinde yaşanan olayda, bir polis memuru olan Murat Ş., iş insanlarına ve devlet görevlilerine ucuz otomobil vaadiyle dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Murat Ş., özellikle devlet kademesinde çalışan kişilere güven vermek adına, emniyet müdürlerine ait faturaları göstererek inandırıcılık sağlamaya çalıştı.

Dolandırılan mağdurlar arasında bulunan bir polis memuru, 470 bin lira değerindeki bir aracı satın almak için anlaşma yaparak toplamda 666 bin 249 lira gönderdi. Ancak, her seferinde farklı bahanelerle sürekli olarak para talep eden Murat Ş., dolandırılanlar arasında Galatasaraylı Vedat İnceefe'nin de olduğu ortaya çıktı.

Polis memuru, dolandırıldığını fark ederek şahsa karşı suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine savcılık soruşturma başlatırken, polis memuru organize bir dolandırıcılık faaliyeti yürütüldüğünü ve birçok mağdurun bulunduğunu ifade etti.

Dolandırıcılık skandalı, Seçil Erzan olayının yankıları sürerken, devlet kademesindeki yetkililerin de mağdur olması dikkat çekiyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak soruşturmayı sürdürüyor.