Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin bazı bölgelerinde kuvvetli yağışlar ve rüzgarlar bekleniyor. Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey doğusu, Artvin çevreleri, Trabzon, Erzurum, Rize'nin batısı ve Bingöl'ün kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar öngörülüyor.

Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin

Yağış: Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey doğusu, Artvin çevreleri, Trabzon, Erzurum, Rize'nin batısı ve Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Hava Sıcaklığı: Önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülmekte olup, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar: Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecektir. Akdeniz'in iç kesimlerinde ise yer yer kuvvetli rüzgarlar (30-60 km/sa) beklenmektedir. Ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önemlidir.