Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde etkili olması beklenen sağanak yağışlar sebebiyle Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova ve Karabük illeri için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımladı.

Hava Durumu Raporu

Çarşamba günü, yurdun batısında zaman zaman şiddetli yağışlar bekleniyor. Beş büyük kentte de yağışlar etkili olacak. İstanbul, İzmir ve Bursa'da gün boyunca yağışlı bir hava hakim olacak. Özellikle Bursa'da akşam saatlerinde yağışın şiddetinin artması, su baskını riskini beraberinde getirebilir. Hava sıcaklıkları şu şekilde: İstanbul 16, Ankara 13, İzmir ve Antalya 18, Bursa 19 derece.

Marmara Bölgesi genelinde yaygın sağanak yağışlar beklenirken, Sakarya-Kocaeli civarında yağmurun uzun süreli ve şiddetli olabileceği belirtiliyor. Lodos rüzgarının şiddeti artarken, akşam saatlerinde hızının zayıflaması öngörülüyor. Edirne ve Balıkesir'de sıcaklıklar 16, Kocaeli'de 20 derece olarak tahmin ediliyor.

Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu: İşte Hisse Bedelleri Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu: İşte Hisse Bedelleri

İç Anadolu'da sıcaklıklar 6-7 derece artış gösterdi. Eskişehir ve çevresinde sağanak yağış görülürken, Sivas kesiminde güneşli bir gün geçiriliyor. Konya ve Kayseri'de sıcaklıklar 14, Sivas'ta 7 derece. Gece saatlerinde Sivas'ta -3 derece don olaylarına neden olabilir.

Ege Bölgesi genelinde sağanak yağışlar devam ediyor. Manisa çevresindeki yağışların ara ara şiddetli olabileceği ve sert lodos rüzgarının olumsuzluklara neden olabileceği belirtiliyor. Denizli 18, Manisa 16, Afyon 12 derece olarak öngörülüyor.

Akdeniz'de Isparta kesiminde yağışlar devam ederken, Adana bölümü ve Güneydoğu'da 3 gün boyunca yağış beklenmiyor. Sıcaklıklar kademe kademe artıyor, Adana 20, Mersin 18, Gaziantep ve Diyarbakır 10 derece olarak tahmin ediliyor.

Karadeniz'de sert lodos etkili olacak. Bolu-Zonguldak-Kastamonu kesiminde yağmurun şiddeti akşam saatlerinde artacak. Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'da yağışın kesilmesiyle birlikte ayaz ve don olayları görülebilir. Bolu 12, Trabzon 19, Erzurum 3, Malatya 8 derece olarak tahmin ediliyor.