İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Marmara bölgesinde toz taşınımının etkili olacağı, 14 kent için sarı kodlu uyarı yapıldığı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, bazı bölgelerde yağışlar görülecek. Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Sivas, Sinop, Bartın, Kastamonu çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Muğla çevrelerinde yağışlı bir hava tahmin ediliyor.

Göksel gürültülü sağanak yağışlar, yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların özellikle Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara ve Ege bölgelerinde toz taşınımı olacağı belirtilirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ve İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı bekleniyor.