Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 11 ilini etkisi altına alan hava durumu uyarısını paylaştı.

İşte detaylar;

Öğle saatlerinden itibaren Kütahya, Uşak ve Balıkesir çevreleri ile Manisa'nın kuzeydoğusu, Bursa'nın güneyi ve Çanakkale'nin doğusunda, akşam saatlerinden itibaren Afyonkarahisar'ın kuzeyi ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Marmara, Kuzey ve İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Eskişehir, Bolu, Düzce, Sinop ve Artvin çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinde de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Amasya'da hayvana eziyet! Bakanlık olaya el attı: 5 gözaltı Amasya'da hayvana eziyet! Bakanlık olaya el attı: 5 gözaltı

İç Ege, Balıkesir, Eskişehir, Rize ve Artvin çevreleri, Çanakkale ve Trabzon'un doğusu ile Bursa'nın güney kesimlerinde yağışın yer yer kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Rüzgarın ise Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Sarı kodlu uyarı, Afyonkarahisar, Artvin, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Manisa, Rize, Trabzon ve Uşak illeri için geçerli olup, vatandaşların hava durumu ve uyarıları takip etmeleri önemle tavsiye ediliyor.