Türkiye'de hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Beklenen yağışların henüz görülmemesiyle Meteoroloji uzmanlarının değerlendirmeleri gündeme geldi. Uzmanlar, Şubat ayın ilk günlerinden sonra Marmara, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar yağışının görülmesini beklediklerini kaydetti.


İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK ?
İklim değişikliği de küresel sorunlar listesinde yer alırken, buna bağlı olarak mevsim normallerinin dışında hava olayları da yaşanmaya devam ediyor. Ani ve anormal yağışlar, aşırı sıcaklıklar tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de etkiliyor. Türkiye, sonbahar mevsiminde hemen hemen hiç yağış almadı. Kış mevsiminin ilk aylarında da kurak bir soğuk etkisini sürdürdü.

Öte yandan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, İstanbul'a kar yağışı için müjde verdi. Kış gelmesine rağmen bir türlü yağmayan kar vatandaşları merak ettirdi. İstanbul'da geçen seneki vortex kar yağışlarının daha da fazlasının görüleceğini söyleyen Ökten, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile kar öncesi fragmanı yayımladı. 

İşte o paylaşım