Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Kasım hava durumu raporunu paylaşarak 6 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. La Nina etkisiyle oluşan hava koşulları nedeniyle Çanakkale, Siirt, Balıkesir, Tokat, Sinop, Muğla, Rize, Artvin, Ardahan, Hakkâri ve Van'da kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, İstanbul'a kar yağışının da yolda olduğu açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre, Türkiye'nin doğu kesimleri ile zamanla Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in batısının parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği ifade edildi. Özellikle Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı ilçeleri ve Antalya'nın batı kıyılarında yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Play-Off  Yarı Final Maçında ilk hareketlilik Play-Off Yarı Final Maçında ilk hareketlilik

Aa 20231120 32969819 32969812 Bolud Ocfi

Rapora göre, Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kıyı Ege, Çanakkale'nin güneyi ve Balıkesir'in batı ilçelerinde yağışlar, kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacak. Rize, Artvin, Ardahan, Hakkâri ve Van'ın güneyinin yükseklerinde ise kar yağışı yer yer kuvvetli ve yoğun olarak görülecek.

Rüzgarın Doğu Karadeniz'in doğusunda batı ve kuzeybatı, akşam saatlerinden sonra Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 8 derece azalacağı, iç ve batı kesimlerde ise 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

Aa 20231120 32968926 32968922 Ardah Ouly

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (yerel su baskını, heyelan, görüş mesafesinde azalma, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtirken, İstanbul'a da pazartesi gününden itibaren kar yağışının başlamasının beklendiğini duyurdu.