Kavurucu sıcakların ne kadar süreceği konusunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, aşırı sıcakların önümüzdeki 2-3 gün devam etmesi bekleniyor. Özellikle güney, batı, iç ve doğu bölgelerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise aşırı sıcaklar yaşanması bekleniyor.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde haftanın son iş gününde de yüksek sıcaklıkların etkisini göstermesi bekleniyor. Tahminlere göre İstanbul ve Ankara'da sıcaklık 35 dereceye, İzmir'de ise 37 ila 38 dereceye kadar çıkabilir. Antalya'da ise 43 derece, Adana'da ise 42 derece civarında sıcaklıklar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aşırı sıcaklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunuyor ve özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında güneşin etkisinin daha fazla olduğu zaman diliminde tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

MHP, Belediye Başkanlarını "Üretken Belediyecilik" İçin Kampa Alacak MHP, Belediye Başkanlarını "Üretken Belediyecilik" İçin Kampa Alacak

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi