Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Trakya, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz bölgeleri için yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarılarından bulundu. Ayrıca Meteoroloji, bayramın 2, 3, ve 4. günleri için de ayrıntılı hava durumu tahmininde bulundu. İşte tüm detaylar...

Trakya için Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış

"29 Haziran 2023 Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren öğle saatlerine kadar Tekirdağ il geneli ile Edirne’nin güneyinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Marmara’nın Doğusu ve Batı Karadeniz Kıyıları için Yerel Gök Gürültülü Sağanak Yağışı

"29 Haziran 2023 Perşembe günü Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un kuzeyi ve Anadolu yakasında yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilen yağışlar sebebi ile ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak?

Bayramın 2. günü (29 Haziran 2023 Perşembe):

"Yurdumuzun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Kayseri ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor."

Bayramın 3. günü (30 Haziran 2023 Cuma):

"Kuzey ve doğu kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin, Batı Karadeniz kıyılarının, Orta ve Doğu Karadeniz’in, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun, Kayseri, Sivas ve Yozgat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor."

Bayramın 4. günü (01 Temmuz 2023 Cumartesi):

"Kuzeydoğu kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Ağrı ve Van’ın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor."

Kurban Bayramı’nda Ankara, İstanbul ve İzmir için Tahmin Edilen Hava Durumu Tahminleri

"Ankara: Bayram süresince parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklıklarının 27 ile 31 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul: Bayramın ikinci günü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, bayramın diğer günlerinde parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklıklarının 28 ile 31 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

Asgari ücrete ara zam! Canlı yayında açıkladı Asgari ücrete ara zam! Canlı yayında açıkladı

İzmir: Bayram süresince az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklıklarının 33 ile 34 derece arasında seyretmesi bekleniyor."

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü