İçişleri Bakanı: Çakar Kullanımı ve Aşırı Hız İhlallerine Karşı Kararlılıkla Mücadele Ediyoruz İçişleri Bakanı: Çakar Kullanımı ve Aşırı Hız İhlallerine Karşı Kararlılıkla Mücadele Ediyoruz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hava durumuyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu.

İşte Meteoroloji'nin son değerlendirmesine göre hava durumu özeti;

Yağış Beklenen Bölgeler

Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege ile Eskişehir, Isparta, Burdur, Trabzon, Rize çevreleri ve Doğu Akdeniz'in toroslar mevkiinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genel Hava Durumu

Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olduğu belirtiliyor. Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege ile Eskişehir, Isparta, Burdur, Trabzon, Rize çevreleri ve Doğu Akdeniz'in toroslar mevkiinin ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Hava Sıcaklığı

Hava sıcaklığının önemli bir değişiklik göstermeyeceği ve ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgar Durumu

Genellikle kuzeyli yönden esen rüzgarın, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Ancak Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği uyarısı yapılıyor.