Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 2 Ekim tarihli hava durumu raporu paylaşıldı. Rapora göre, Türkiye genelinde hava durumu değişkenlik gösteriyor ve birçok bölgede yağışlar bekleniyor.

Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ve Karadeniz kıyıları dışındaki bölgelerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir

Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yağışlar kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olabilir. Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Kuzeybatı kesimlerde de yerel kuvvetli yağışlar görülebilir, özellikle Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde.

Sıcaklıklar Marmara, Ege ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normallerinin 3-5 derece altında olacak.

Rüzgarın genellikle kuzeyden esmesi bekleniyor, ancak Marmara ve Ege kıyılarında kuzeybatıdan kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan uyarılara göre, bu hava koşullarında vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.

Ayrıca, sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapılan bazı iller şunlardır; Artvin, Giresun, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Trabzon, Zonguldak, Bartın, ve Düzce.

Hava durumu raporu doğrultusunda, vatandaşların güncel hava durumu bilgilerini takip etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları önemlidir.