Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 67'den yüzde 65'e düştü. Bu durumda SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ocak ayında yüzde 37.76 oranında, memur ve memur emeklisi maaşlarına ise yüzde 49.45 oranında artış yapılacak. Buna göre en düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylığı 10.332 liraya, en düşük memur aylığı ise 32.879 liraya çıkacak.

Merkez'in Yıl Sonu Enflasyon Tahminine Göre Hesaplandı! İşte Memur ve Emeklinin Zamlı Maaşları

YÖK Başkanı: İlk 500'deki üniversite sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz YÖK Başkanı: İlk 500'deki üniversite sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz

Yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 65'e düşmesi, memur ve emeklilere yapılacak zamlar üzerinde olumlu bir etki yarattı. Merkez Bankası tarafından açıklanan Piyasa Katılımcıları Anketi'nde belirtilen enflasyon beklentisi doğrultusunda, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ocak ayında aylıklarına yüzde 37.76 oranında zam alacaklar. Aynı dönemde memur ve memur emeklilerinin maaşları ise yüzde 49.45 oranında artacak.

Bu durumda en düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylığı 10.332 liraya, en düşük memur aylığı ise 32.879 liraya çıkacak. Ayrıca, enflasyonun daha önceki aylarda gerçekleşen artışlar da dikkate alındığında, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 33,64'lük enflasyon farkını şimdiden almış olacaklar. Memurların enflasyon farkı hesabı ise toplu sözleşme zammı ile birleştirilerek yüzde 44.89 oldu.

Memur ve emekliler, kesin zam oranını aralık ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından öğrenecekler. Toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı eklenerek hesaplanacak olan zam oranı, çalışan emeklilerin ve memurların ocak ayındaki maaşlarını belirleyecek.