TCMB'nin Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'de yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Para Politikası Kurulu (PPK) kararları doğrultusunda mevcut mikro ve makroihtiyati çerçevenin etki analizlerine dayanarak sadeleştirileceği ve bu kapsamda ilk adımın 25 Haziran'da atıldığı kamuoyuna duyurulmuştu.

Yapılan değişiklikle TL payına göre ilave zorunlu karşılık oranı yüzde 57 olarak güncellendi. Bu oran, gerçek ve tüzel kişilerin hesaplanacak Türk lirası mevduat/katılım fonunun toplam mevduat/katılım fonu içindeki paylarından düşük olan bankalar için uygulanan yabancı para mevduat/katılım fonu ve kıymetli maden depo hesaplarına ilave edilen zorunlu karşılık oranlarına 5 puan ilave edilerek belirlenmekteydi.

Değişiklikle birlikte TL payı oranı yüzde 60'tan yüzde 57'ye düşürüldü. Ayrıca, TL payının yüzde 57'nin altına düşen bankalara, hedefe tekrar ulaşabilmeleri için ilave 4 hafta süre tanınacak.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Play-Off  Yarı Final Maçında ilk hareketlilik Play-Off Yarı Final Maçında ilk hareketlilik

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi