Bakanlık denetimleri sıkılaştırdı: Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara yeni kurallar yolda Bakanlık denetimleri sıkılaştırdı: Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara yeni kurallar yolda

Hafize Gaye Erkan, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda maaş ve yaşam koşulları hakkında bilgiler paylaştı. Brüt maaşı aylık 161 bin TL olan Erkan, yüksek kira fiyatlarına dikkat çekerek, bu soruna çözüm olarak sosyal konut inşasının artırılmasını önerdi. Ayrıca birden fazla ev sahibi olanlara yönelik eleştirilerini de dile getirdi.

Erkan, bir market alışverişinde nelere dikkat ettiğini ve enflasyonun etkilerini gözlemleme yöntemlerini paylaştı. Gündelik yaşamda süt, ekmek ve akaryakıt gibi temel ürünlerin fiyatlarına odaklandığını belirten Erkan, fiyat farklılıklarını sorguladığını ve apartman görevlisiyle ekonomi üzerine sohbet ettiğini anlattı.

İşte Gaye Erkan

Hafize Gaye Erkan, March McLennan gibi küresel bir sigortacılık şirketinde yüksek bir maaşla görev yaparken, bu pozisyonundan ayrılarak Merkez Bankası Başkanlığı görevini tercih etti. Bu karar, aylık yaklaşık 74 bin dolarlık bir gelirden vazgeçmesi anlamına geldi. 

Dünya Çapında Tanınan Bir Finans Uzmanı

Finans sektöründe önde gelen bir isim olan Hafize Gaye Erkan, First Republic Bank ve Tiffany & Co. gibi prestijli kurumlarda önemli görevler üstlenmiş, ayrıca Princeton Üniversitesi gibi dünyaca ünlü eğitim kurumlarıyla da ilişkili oldu.

Eğitim ve Kariyer Başarıları

Hafize Gaye Erkan'ın akademik ve profesyonel kariyeri ise olağanüstü başarılarla dolu. İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nden rekor puanlarla mezun olan Erkan, Princeton Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı ve Goldman Sachs gibi finans devleriyle çalıştı. Ayrıca, dünyanın en iyi 9 üniversitesinden burs teklifi alarak akademik yeteneklerini taçlandırdı.