Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Merkez Bankaları Forumu toplantısının açılışında merkez bankalarının dijital paralarına (Merkez Bankası Dijital Parası - MBDP) ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erkan, gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının dijital para girişimlerinin olgunluğa ulaştığını ve güvenli, dayanıklı MBDP sistemlerinin oluşturulmasında Bank for International Settlements (BIS) ve İİT iş birliğinin kilit öneme sahip olduğu bir dönüm noktasında olduklarını ifade etti. Dijital paranın gücünün, sadece dijital bir para olmasından değil, merkez bankasının çıkardığı bir parasal teknoloji olmasından geldiğini belirtti.

Ne Yediğinize Dikkat Edin! Cips Devi Rekabet İhlali İddialarıyla Gündemde Ne Yediğinize Dikkat Edin! Cips Devi Rekabet İhlali İddialarıyla Gündemde

Erkan ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı içindeki iş birliğinin sınır ötesi MBDP işlemlerini kolaylaştırma, ticaret ve havale işlemlerini destekleme açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Küresel operasyonların, yalnızca tek bir ülke için değil, tüm firmalar ve kullanıcılar göz önünde bulundurularak optimize edilmesi gerektiğini dile getirdi.