TELE 1 TV'nin genel yayın yönetmeni olan gazeteci Merdan Yanardağ, dün canlı yayında terörist Abdullah Öcalan ile ilgili kullandığı ifadeler büyük tepki çekmişti. 

Merdan Yanardağ, "70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir." diye konuşmuş ve büyük tepki toplamıştı.

Durum üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, durum hakkında inceleme başlatıldığı duyurmuştu. RTÜK Başkanı'nın açıklamasına istinaden Merdan Yanardağ, ironi yaptığını sözlerinin çarptırıldığını söylemişti.

Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları

Herkesi şoka uğratan bölücü terör örgütünün başı Abdullah Öcalan ile ilgili kullanılan ifadeler üzerine  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı,

“Suçu ve Suçluyu Övme” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı.