Seçimlere sayılı günler kala Millet İttifakı liderleri seçimleri kazanmaları halinde çıktıkları programlarda nasıl bir yol haritası çizeceklerine dair açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Bu bağlamda Star TV ekranlarına konuk olan İYİ Parti lideri Akşener, ekonomi bakanlığı ile ilgili dikkat çeken sözler kullandı.

MİT'e alacağız' yalanıyla liseli kıza istismarda, sanıklara verilen ceza onandı MİT'e alacağız' yalanıyla liseli kıza istismarda, sanıklara verilen ceza onandı

Kulislerden aktarılan bilgilere göre DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ekonomi yönetiminin kendisine geçmesini istediği sık sık ifade ediliyor. Ancak Babacan ekonomiyi isterken, 6'lı masanın kurulduğu ilk anlardan bu yana İYİ Parti'nin ekonomi adaylığında ise Akşener'in Erhan Usta ve Bilge Yılmaz'ın isimlerini ön plana çıkardığı biliniyordu.

Dün akşam katıldığı televizyon programında seçimleri kazanmaları halinde ekonomi bakanlığına Bilge Yılmaz'ın getirileceğini söyleyen Meral Akşener, Ali Babacan'ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını söyledi:

''Sayın Babacan da ben de diğer arkadaşlarımız da, iki belediye başkanımız da Cumhurbaşkanı yardımcısıyız şu anda. Bu arada da Babacan da ben de birer partinin genel başkanlarıyız. 2. bakanlık söz konusuysa onu da CHP bünyesinden alacaklar. Babacan bir bakan değil başkan yardımcısı. Bilge Yılmaz ise bakan olacak. Maliye Bakanlığı'nı CHP aldı, biz de ekonomiyi aldık. Bilge Yılmaz da ekonomi bakanımız olacak. Sayın Babacan ekonomi bakanı değil.''