İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV canlı yayınında yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılacaklarına dair açıklamalarda bulundu. Akşener, "Blöf yapmıyoruz, her seçimden sonra olduğu gibi 2023 seçimlerinden sonra oturduk hem milletimizle hem de partililerimizle konuştuk. Aldığımız tepkiler ışığında Genel İdare Kurulumuzdan bir karar çıktı, 81 ilde ve ilçelerde kendi adaylarımızla seçime girmek." dedi.

Akşener, Millet İttifakı'nın ortak amacının 2023 seçimlerini kazanmak olduğunu ancak bunu başaramadıklarını belirtti. Seçimlerde kazanacak bir aday meselesini çözemediklerini dile getirdi. Akşener ayrıca, Cumhur İttifakı'nı tek bir birlik gibi gördüğünü ve Millet İttifakı'nın iş birliği ve rekabet kavramlarını başaramadığını ifade etti.

Kamuda tasarruf, personel alımına nasıl etki edecek? Kamuda tasarruf, personel alımına nasıl etki edecek?

İYİ Parti'nin 2023 yerel seçimlerine kendi adaylarıyla katılma kararı aldığını vurgulayan Akşener, bu kararın blöf olmadığını ve partinin kuruluş amaçlarına döndüklerini belirtti. Ayrıca, Akşener yerel seçimlerde başarılı olacaklarına inandığını ifade etti ve aday çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.