İYİ Parti lideri Meral Akşener, 2023 yerel seçimlerine yönelik partisinin bazı ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklamalarına göre İYİ Parti'nin Manisa Turgutlu İlçe Belediye Başkan adayı Ahmet Orhan, Manisa Ahmetli İlçe Belediye Başkan adayı Abdullah Aktuna, Antalya Döşemealtı İlçe Belediye Başkan adayı Emre Afacan, Antalya Gündoğmuş Belediye Başkan adayı ise Posta Gazetesi'nin sahibi Mehmet Ali Gürses olarak belirlendi. Ayrıca, Giresun Tirebolu İlçe Belediye Başkan adayı Bülent Kara ve Kilis Belediye Başkan adayı gazeteci yazar Yasin Topaloğlu olarak duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı'ndan memur alımı duyurusu Sağlık Bakanlığı'ndan memur alımı duyurusu

Meral Akşener ayrıca bir konuşmasında, Türkiye'de enflasyonun yükselmesine dikkat çekerek, halkın enflasyona karşı kemer sıkmaktan nefes alamaz hale geldiğini ifade etti. Ayrıca, siyasetin milletten kopuk bir şekilde yapıldığını ve dedikodularla koltuk kavgalarıyla vakit öldürüldüğünü belirterek, vatandaşların ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini vurguladı.

Akşener, İYİ Parti olarak tarımın önünü açacak politikaları hayata geçirmenin gerekliliğine vurgu yaparken, tarım potansiyelini vasatlaştıran politikalara karşı olduklarını dile getirdi. Ayrıca, gazeteci Yasin Topaloğlu'nun Kilis Belediye Başkan adaylığını da açıkladı.

Akşener, ayrıca İsrail Başbakanı Netanyahu'yu savaş suçlusu olarak ilan etme çağrısı yaptı ve Gazze'den sivillerin çıkarılması planının, katil Netanyahu'yu durdurmak yerine sivilleri bölgeden çıkarmayı amaçladığını söyledi. ABD'nin bu oyuncağa alet olmaması gerektiğini belirtti.

İYİ Parti lideri, iktidar partisine de çağrıda bulunarak, ABD'nin sivilleri çıkartma planının oyuncağı olmamalarını ve ülkeyi yeni bir sığınmacı akınına maruz bırakmamalarını istedi. Akşener, Filistin'den sivilleri çıkartmanın Filistin halkını oraya geri döndürmeyi imkansız kılacağını vurguladı.