Seçimlerin kaybedilmesinin ardından yaptığı sert açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken İYİ Parti lideri Akşener'in  Afyonkarahisar'da yapacağı konuşma siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Özgür Özel'den 'Erdoğan Özgür Özel'i Parlatıyor' İddialarına Sert Yanıt Özgür Özel'den 'Erdoğan Özgür Özel'i Parlatıyor' İddialarına Sert Yanıt

Partinin yol haritasını ve yerel seçimlere ilişkin stratejisi açıklaması beklenen İYİ Parti liderinin, seçimlere tek başına girmeye dair mesajlar vermesi, ancak diğer partilere kapıları tamamen kapatmaması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine yeniden aday olacağı mesajını veren Ekrem İmamoğlu’nun ‘İstanbul İttifakı’ çağrısına da Akşener'in dolaylı da olsa değinebileceği belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre parti kimliğinin oturması için müstakil hareket edilmeli ve seçime ittifaksız girilmeli görüşü hakim ancak bu görüş ortak bir karara henüz dönüşmedi. Akşener’in  bugün ittifak konusunda bağlayıcı bir konuşma yapması beklenmezken,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ''Ülke hayrına komşu olalım'' çıkışına yanıt vermesi bekleniyor. 

MHP liderinin komşu çıkışına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısından gelen 3. yol alternatif yanıtını Afyonkarahisar konuşmasında detaylandırabileceği de ifade ediliyor.