Akşener, sosyal medya platformları üzerinden paylaştığı mesajda, Anayasa'nın uygulanmasından sorumlu kurumların önemli bir sınavla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Mahkemenin Can Atalay davasıyla ilgili ikinci hak ihlali kararının ardından, 13. Ağır Ceza Mahkemesine bu kararın gereğini yapma görevi verdiğini belirtti.

Özel okulda İranlı öğretmenden onlarca çocuğa cinsel taciz Özel okulda İranlı öğretmenden onlarca çocuğa cinsel taciz

Bu yeni gelişmenin, devletin içindeki kurumlar arasındaki çatışmaya son verme fırsatı olduğunu dile getiren Akşener, özellikle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu konuda sorumluluk alarak krizi çözmesi gerektiğini vurguladı. Akşener, paylaşımında, Türk Milleti'nin vicdanı, hakkı ve hukuku için duruş sergileme çağrısında bulunarak, ülkedeki zaten sorunlu olan hukukun üstünlüğünü daha fazla yıpratmamaya dikkat çekti.

Anayasa ve mevzuatta dayanağı bulunmayan bir uygulamayla devlet organları arasında çatışma yaratma potansiyeli bulunan bu krizi derinleştirmemek için milletin daha fazla suni gündem ve krizle meşgul edilmemesi gerektiğini belirtti. Akşener, hukukun üstünlüğünü koruma ve hukuk devleti ilkelerine sadık kalmaya çağrıda bulunarak, içerideki bu çekişmenin milletin gündemini daha fazla meşgul etmemesi gerektiğini vurguladı.