Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni müfredatı duyurdu. Yeni müfredatta temel odak noktası, 'Bütünleşik Eğitim Modeli' olacak. Bu modelle birlikte öğrencilerin akademik başarıları, sosyal becerileriyle desteklenecek, bireyselleştirilmiş öğretim modeli de hayata geçirilecek. Müfredatın sloganı, 'İyi İnsan Yetiştirmek' olarak belirlendi ve değişiklikler 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.

Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkacak mı? İşte Merkez Bankası'nın Açıklaması Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkacak mı? İşte Merkez Bankası'nın Açıklaması

Yeni müfredatın ilk etapta okul öncesi, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflarda uygulanması planlanıyor. Öğrencinin becerilerine odaklanan bu yaklaşımla, gündelik hayatta karşılığı olmayan kavram ve bilgiler müfredatta yer almayacak.

Bireyselleştirilmiş öğretim modeliyle ilgili konuşan SODİMER Başkanı Levent Eraslan, "Burada öğrenme süreçleri zayıf olan çocukların zenginleştirilmesi, daha yüksek potansiyeli olan çocukların geliştirilmesi amaçlanmış. Topyekün değil, bireysel eksenli bir öğrenme modeli planlanmakta." dedi. Bireyselleştirilmiş öğretimde, öğretmenler öğrencilerin seviyesini tespit ederek destekleme yöntemlerini kişiselleştirecekler.