Memur-Sen, 7. Dönem kamu toplu sözleşme görüşmelerine hazırlanıyor ve maaş artış oranları ve sosyal haklar için 120 maddelik bir teklif hazırlamış durumda. Ayrıca, kira yardımı ve 1. Dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi gibi konular da teklifte yer alıyor. Bu görüşmelerde, Memur-Sen, yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini temsil edecek.

Süreç, Ağustos itibarıyla başlayacak ve bir ay sürecek olan görüşmelerde, kamu işveren heyeti ve sendikalar anlaşma sağlamak için bir araya gelecekler. Memur ve memur emeklilerinin mali ve sosyal hakları, toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda belirlenecek. Bu görüşmelerde alınacak kararlar, kamu çalışanlarının maaşları, aylıkları ve diğer sosyal hakları üzerinde etkili olacak.

Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı

Memur-Sen, 24 Temmuz'da teklifini kamuoyuyla paylaşacak ve aynı gün teklif dosyasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunacak. Önemli maddeler arasında 2024-2025 yıllarında maaş ve aylıkların artışı, memurlara kira yardımı sağlanması ve 1. Dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi yer alıyor. Emeklilerin aylıklarını artırmaya yönelik teklifler de görüşme masasında olacak.