Bu beklenen zam haberinin ardından, farklı unvanlarda görev alan memurların maaşlarının ne kadar artırılacağı ve eşitlenip eşitlenmeyeceği konusunda meraklar derinleşti. Işıkhan'ın açıklamasının hemen ardından bu konuda bir çok soru gündeme geldi.

Zam Miktarı Nasıl Uygulanacak?

Fox TV'de yer alan bir habere göre, maaşlara zam uygulanacak fakat bu zam miktarının ne şekilde ve hangi kriterlere göre uygulanacağı konusu henüz netlik kazanmış değil. Haberde, en düşük memur maaşına yapılacak zammın yüzde 85 anlamına geldiği vurgulansa da, bu oranın farklı unvanlardaki memurlara nasıl yansıtılacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Emekli Maaşlarına Kademele Zam

Haberde bir diğer önemli nokta ise emekli maaşlarına yapılacak zam düzenlemesi. En düşük emekli maaşının 7.500 TL olarak kalacağı, fakat kök aylıklarda zam yapılacağı belirtiliyor. Bu duruma örnek olarak, kök aylığı 7.000 TL olan bir emeklinin maaşına yüzde 30 zam yapılması durumunda, maaşının 9.100 TL'ye çıkabileceği ifade ediliyor.

Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı

Zam Politikası Netleşecek mi?

Yine de, bu düzenlemenin nasıl uygulanacağı ve farklı unvanlardaki memurların maaşlarına yapılacak zam oranlarının ne olacağı konusunda henüz tam bir netlik yok. TBMM'ye sevk edilecek olan torba yasa ve yapılacak resmi açıklamaların ardından, memur maaşlarındaki bu zam politikası daha belirgin bir hal alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarının ardından, memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranları ve uygulama şekli merakla bekleniyor. Bu konuda net bilgilerin ne zaman açıklanacağı ise ayrı bir merak konusu.