AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan düzenlemelerden biri, kamu çalışanlarına kira desteği sağlanması oldu. Beyannamede, kadrolu, sözleşmeli memur ve kamu işçilerinin sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi amacıyla İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde il ve ilçe bazında kira katkısı sağlanacağı belirtildi.

28 Mayıs'ta yapılacak seçimler sonrasında ayrıntılarının daha net bir şekilde ortaya çıkacağı belirtilen bu düzenleme hakkında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber'e değerlendirmelerde bulundu.

Limonda yasaklı madde tespit edildi! Savcılık harekete geçti, soruşturma başlatıldı Limonda yasaklı madde tespit edildi! Savcılık harekete geçti, soruşturma başlatıldı

Zengin, geçinme endekslerinin dikkate alınarak şartlara bakılacağını ve kira yardımının söz konusu olabileceğini belirtti. Kira fiyatları, ortalama kiralar ve gıda fiyatlarının değerlendirilebileceğini, bu değerlendirmeler sonucunda belki de belli bir kademelendirme yapılabileceğini ifade etti.

İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer şehirlerdeki artış miktarlarının, durumlar göz önünde bulundurularak belirleneceği ve hayatı kolaylaştıracak bir destek tutarının belirleneceği belirtildi.

Bu kira desteğinden kadrolu, sözleşmeli memur ve kamu işçilerinin faydalanması beklenmektedir.