Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarına temmuz ayında yapılması beklenen zam hakkında açıklamalarda bulundu. Yalçın, düzenlemeyle ilgili ayrıntıların kendileriyle paylaşılmadığını belirterek, "Ortak çalışma yapılmalıdır" dedi.

Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında temmuz ayında yapılması beklenen memur maaşı zammı ve ağustos ayındaki 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ele alındı.

Yalçın, ziyarette yaptığı konuşmada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel arasında çalışma barışının bozulduğunu ve ücret dengesinin sarsıldığını savundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde en düşük kamu görevlisi maaşının 22 bin lira seviyesine yükseltileceğini belirttiğini hatırlatan Yalçın, bu düzenlemenin detaylarının kendileriyle ve kamuoyuyla paylaşılmadığını ifade etti.

Aziz Yıldırım'dan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ve şampiyonluk yarışı hakkında flaş sözler Aziz Yıldırım'dan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ve şampiyonluk yarışı hakkında flaş sözler

Düzenlemenin hangi maaş kalemlerine ve unvanlara hangi oranda yansıyacağına ilişkin bir çalışmanın yapılmadığını belirten Yalçın, düzenlemenin başka mağduriyetlere yol açmaması için yetkili konfederasyonla ortak çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

Yalçın ayrıca, uzun süredir dile getirdikleri mülakatın kaldırılması konusundaki adımdan memnuniyet duyduklarını ve kamu istihdamında kariyer ve liyakati destekleyecek önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının periyodik olarak en fazla 3 yılda bir gerçekleştirilmesi talebini dile getirdi.