Sitemizin WhatsApp ihbar hattı üzerinden gönderilen haberi direkt olarak siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz:

Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı! Birçok ilde etkili olacak, kuvvetli geliyor Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı! Birçok ilde etkili olacak, kuvvetli geliyor

"İstanbul'a tayin edilen iki arkadaşım 12 bin lira maaş alıyor. İstanbul'da 10 bin liranın altında ev bulamamışlar. Bunlarda 14 bin liraya bir ev kiralamış ikisi de aileleriyle tek evde yaşayacaklar

Memurlar artık bu halde. Yol yok, yemek yok hiçbir şey yok. 10 yıllık GİH sınıfı lisans mezunu bir memur 11500 lira civarında maaş alıyor. Bizimde durumumuz pek farklı değil. Benim çalıştığım kurumda öğlen yemeği 25 lira. Herkes evinden getiriyor. Üst düzeyler dışında düz memurlar yemekhaneye inemiyor.

El birliğiyle memuru yok oldu. Herkes bir tutturmuş memur akşama kadar yatıyor. O dönem bitti hem de Özal döneminde bitti. 20 yıldır istifa eden, ölen veya herhangi bir şekilde memurluktan çıkanların sadece %25'i kadar memur alındı. Akşama kadar işten başını kaldırmadan çalışıyorsun. Taraf farketmeksizin memur kesimi yok edildi. Adliyeler, SGK, nüfus, emniyet bitik vaziyette."

İsmini vermek istemeyen okurumuzun gönderdiği haber, ülkemizdeki memurların içler acısı halini gözler önüne seriyor. Durum bu şekildeyken, asgari ücretten biraz fazla, temizlik görevlisi işçiden daha az maaş alan öğretmenlerden, polisten ve diğer kamu personelinden iyi bir hizmet beklemek mümkün değil gibi görünüyor. Zira evini geçindirme, ay sonunu getirme ve borçlarını zamanında ödeme derdinde olan bir öğretmen, sınıfta öğrencilerine ne kadar iyi eğitim verebilir?