Meclis bugün 3 aylık aranın ardından yeniden toplanıyor. Gündem başlıkları ise çok yoğun. Başlıklar arasında çalışanlara doğalgaz - elektrik desteği, EYT,KYK borçları gibi birçok sonucu beklenen düzenleme var. Bugün gözler meclisin üzerinde olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclis’i (TBMM) 3 aylık aranın ardından yeniden açılıyor. Milletvekillerini ise yoğun bir gündem bekliyor.

ERDOĞAN MECLİS’E HİTAP EDECEK
Yeni yasama yılı kapsamında ilk tören Meclis Atatürk Anıtı'nda yapılacak.  Meclis Genel Kurulu, saat 14.00'te özel oturumla toplanacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, birleşimi açmasının ardından sunuş konuşması yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Genel Kuruluna hitap edecek. Genel Kurul, başka konuyu ele almadan çalışmalarını tamamlayacak.

MECLİS TARİHİNDE BİR İLK
Öte yandan bir dönem içerisinde 6. yasama yılına girerek bir ilke imza atacak olan Meclis’in çalışmalarına Salı günü saat 15.00'te başlayacak.

Meclis’in gündemi oldukça yoğun olacak. İlk sırada "dezenformasyonla mücadele yasası" olarak bilinen yeni sosyal medya düzenlemesi var. Beklenen diğer bir teklif ise, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” (EYT) ile ilgili olacak. EYT’nin yıl bitmeden yasalaşması ve 2023’ten itibaren hayata geçmesi bekleniyor.

MECLİS’E GELMESİ BEKLENEN DÜZENLEMELER
İktidar ile muhalefet arasında tartışmalara neden olan sosyal medya düzenlemesi ilk ele alınacak düzenleme olacak.

Daha sonra ise ekonomiye ilişkin torba yasa teklifi milletvekillerinin onayına sunulacak. Bu teklifle, milyonlarca üniversiteliyi yakından ilgilendiren Kredi Yurtlar Kurumu'na olan borçların faizleri silinecek.

İCRA BORÇLARINA TASFİYE
Telefon, doğalgaz, elektik faturalarından kaynaklanan 2 bin lira ve altındaki icra borçları tasfiye edilecek. 2 bin 500 liraya kadar olan varlık yönetim şirketlerine devredilmiş icra takibindeki borçlar da devlet tarafından üstlenecek.

Kur Korumalı Mevduat Sistemi’nin de (KKM) bir yıl daha uzatılması bekleniyor.

ELEKTRİK-DOĞALGAZ DESTEĞİ
Şirketlerin çalışanlarına bin liraya kadar vereceği elektrik ve doğalgaz destekleri vergiden düşülecek. Çalışanlara verilen nakdi yemek yardımları da artık vergi istisnası kapsamında yer alacak.