Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

Milli Eğitim Bakanlığı , 2023-2024 Eğitim Öğretim yılına dair hazırlıkların bir parçası olarak Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinde önemli değişikliklere imza attı. Bu değişiklikler, özellikle meslek liselerinde çalışan öğretmenler ve atölye şeflerini doğrudan ilgilendiriyor.

Yapılan önemli değişikliklerden biri, ödül ve ceza sürelerinde gerçekleşti. MEB, meslek liselerinde görevlendirilen laboratuvar ve atölye şeflerinin ödül ve ceza sürelerini öğretmenlik süreleriyle sınırladı. Bu düzenlemenin amacı, öğretmenlerin ve atölye şeflerinin kariyerlerini ve performanslarını daha adil bir şekilde değerlendirmek olarak açıklandı.

Meslek liselerinde alan öğretmenleri arasından görevlendirilen alan veya atölye şeflerini ilgilendiren bu değişiklik, şeflerin belirlenmesinde kullanılan değerlendirme formunun kriterlerini ve puanlamalarını içeriyor. Artık bu değerlendirme süreçleri, söz konusu öğretmenlerin öğretmenlik deneyimlerine ve başarılarına dayandırılacak ve daha önce öğretmenlik yapmış olma süreleri dikkate alınacak.