ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, elektronik sınav (e-Sınav) uygulamasının Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amacıyla önemli açıklamalarda bulundu. Şu anda Türkiye'nin dört farklı bölgesinde e-Sınav uygulanabildiğini belirten Ersoy, ileriki aşamada bu uygulamayı tüm Türkiye'ye yaymayı hedeflediklerini ifade etti.

Ersoy, Türkiye'de bulunan e-Sınav merkezlerinin 6 bin adayı aynı anda sınava alabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Şu an için Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da bu sınavların gerçekleştirildiğini belirten Ersoy, sınav kapasitesini özellikle 10 bin adayın aynı anda sınava girebileceği seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi.

E-Sınavlarla ilgili paradigmal değişiklikler yapmayı planladıklarını söyleyen Ersoy, bu sınavların kağıt tabanlı sınavlardan bilgisayar tabanlı sınavlara geçişini hedeflediklerini vurguladı. Bu tür sınavların en büyük avantajlarından birinin, adayların sınav sonuçlarını ilgili günün sonunda öğrenme imkanı sunması olduğunu belirtti.

E-Sınav uygulamasının önemli bir dönüşümü temsil ettiğine dikkat çeken Ersoy, bu dijital çağda sınav formatını değiştirme hedeflerinin ÖSYM için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı

Ersoy ayrıca, e-Sınavların yaygınlaştırılması için çalışmaların devam ettiğini ve sene sonuna kadar 60 bin adayın bu uygulamaya katılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.