Özel yetenekli öğrencilerin, en hızlı süreçte gereksinimlerine yönelik uygun eğitim alanlarında ve materyallerle desteklenmesi için "BİLSEM'lerin Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi"ni başlatan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu kapsamda 109 adet atölyenin kurulumunu bitirdi.

Bunun yanı sıra 2021-2025 yıllarını içeren Cumhurbaşkanlığı Ulusal Yapay Zeka Stratejisi kapsamında 40 adet yapay zeka atölyesi oluşturulurken, kamu ve özel sektör yetkililerinin yardımlarıyla açılışı yapılan 21 adet daha yapay zeka atölyesi ile beraber toplam 170 adet atölye özel yetenekli öğrencilerin için tamamlandı. Bu öğrencilerin teknolojiyi aktif olarak kullanmaları ve bilgi işlemsel düşünme becerilerini katkı sağlamak amacıyla "Bilim ve Sanat Merkezleri Yapay Zeka Uygulamaları Atölye Programı" düzenlendi.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Söz konusu programda, yapay zekanın temelleri, makine öğrenmesi, yapay sinir ağları, doğal dil işleme, bulanık mantık, yapay zeka ve etik, proje geliştirme ve problem çözme öğrenme başlıklarının yer aldığı içeriklerden bir araya gelen 35 farklı etkinlik olduğu paylaşıldı. Diğer bir yandan, özel yetenekli öğrencilerin elektronik eğitim kapsmaındaki öğrenme ortamlarında bulunması için de 15 tematik kategoride 60 e-İçerik, 20 eğitsel oyun oluşturularak öğrencilere sunuldu.