Milli Eğitim Bakanlığının yeni bakan yardımcıları belli oldu. 22 Haziran'da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre

Kylian Mbappe PSG’den ayrıldığını açıkladı Kylian Mbappe PSG’den ayrıldığını açıkladı

Celile Eren Ökten,

Kemal Şamlıoğlu,

Nazif Yılmaz,

Ömer Faruk Yelkenci, Milli Eğitim Bakan yardımcıları oldular.

Celile Eren Ökten kimdir?

22135105_WhatsApp_Image_2022-08-22_at_13.42.45

Doç. Dr. Celile Eren Ökten, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünde Doçent Dr. olarak görev yapmış olup Yeni Türk Edebiyatı, Dünya Edebiyatı, Söylem, Toplumdilbilim, Metindilbilim, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Yabancı Dil Olarak Türkçe derslerini vermiştir. Doç. Dr. Celile Eren Ökten, İsviçre Bern'de Eğitim Müşaviri görevi yürütmüş bir bilim insanı ve Türkologdur.

Kemal Şamlıoğlu kimdir?

k_09144300_kemalamlolurportaj

Lisans eğitimi Türk Dili ve Edebiyatı, Yüksek Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi, Doktora Yeni Türk Edebiyatı.

1999 yılında meslek hayatına başlayan Şamlıoğlu kamuda ve özel sektörde eğitimci olarak görev yaptı. Özel sektörde genel müdür pozisyonunda eğitim alanının yanı sıra; insan kaynakları, işletme ve bütçe yönetimi üzerine çalışmalar yürüttü. Milli Eğitim Bakanlığı’nda Daire Başkanı görevi ile AK Parti hükümetinin yeni projesi olan teşvik sürecini yönetti. Yine Milli Eğitim Bakanlığı’nda Genel Müdür olarak özel okulların devletin üzerindeki yükü hafifletmesi kapsamında Anadolu sermayesinin eğitim alanına yaptığı yatırımlarla sektörde çeşitliliğin hayata geçmesini sağlayan hükümet politikasına liderlik etti.

Yeni kurulan bir kamu üniversitesi olan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin sosyal bilimler ve sanat alanında güçlü bir yükseköğretim kurumu olarak tebarüz etmesinde Genel Sekreter pozisyonunda katkı sağladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin önemli bileşenlerinden olan Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunda kurucu üye olarak eğitim politikalarına yönelik; okul öncesi, temel eğitim, ortaöğretim ve yükseköğretim üzerine kısaca eğitimin bütün alanlarına ilişkin çalışmalarda bulundu.

Akademik alanda uluslararası yayınevinde yayımlanmış Tanzimat Yeniliğinin Retorik Problemleri kitabı ile Asallaşan Şiir: Makine ve İnsan İsmet Özel kitabı bulunan Şamlıoğlu ayrıca pek çok ulusal ve uluslararası dergilerde sosyal bilimler üzerine makale, inceleme, eleştiri türünde yazılar kaleme aldı yine Şamlıoğlu uluslararası yayın editörlükleri yaptı, sempozyum ve panel gibi bilimsel faaliyetleri organize etti, konuşmacı oldu. Şamlıoğlu, birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev aldı. Evli ve üç kız çocuğu babası olan Şamlıoğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir

Nazif Yılmaz kimdir?

nazifyilmaz-1

1971 yılında Kayseri-Develi ilçesinde doğdu.
1988 yılında Develi İmam Hatip Lisesinden, 1993 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında hafızlık yaparak Arapça ve Temel İslam Bilimlerinde ilave eğitimler aldı.
1998 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimini, 2021 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalında doktora eğitimini tamamladı.
1993-1995 yılları arasında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Bulgaristan-Şumnu İmam Hatip Okuluna (Nüvvab Mektebi) öğretmen ve pansiyon yöneticisi olarak görevlendirildi.
1995-2010 yılları arasında İstanbul'da farklı okullarda öğretmenlik yaptı.
1998-1999 yılları arasında Sivas'ta asker öğretmen olarak görev yaptı.
2009 yılında Millî Eğitim Bakanlığı kitap yazım komisyonunda bulundu.
2009-2010 öğretim yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde misafir okutman olarak Arapça dersleri verdi.
2010-2012 yılları arasında İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünde koordinatör öğretmen olarak görev yaptı.
2012-2014 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünde Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığına bir süre vekâlet etti.
2014 - 2022 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü vazifesini yürüttü. Din öğretimi ve imam hatip okullarıyla ilgili farklı program ve projelerin başlatılmasına öncülük etti.
7 Ocak 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Yılmaz'ın; eğitim ve din eğitimi alanında sivil toplum çalışmaları, komisyon üyelikleri, eğitim koordinatörlükleri, seminer ve konferanslarının yanı sıra yayımlanmış çeşitli kitap, makale ve yazıları bulunmaktadır.
İyi derecede Arapça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ömer Faruk Yelkenci kimdir?

806988

İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 1986 yılında Haydarpaşa Lisesi’nden, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 2008 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını, Türk Modernleşmesinin Osmanlı Kökenleri: Sultan II. Abdülhamit Dönemi Eğitim Konuları tezi ile tamamladı. Doktora derecesini, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tarih Öğretmenliği Programında, Tarih Öğretiminde Öğrencilere Yaratıcı Tarihsel Düşünme Becerisinin Kazandırılması: Bir Eylem Araştırması isimli teziyle aldı.

Ömer Faruk YELKENCİ, meslek hayatına özel bir öğretim kurumunda başladı. Daha sonra MEB bünyesine öğretmen olarak atandı. Dört yıl öğretmenlik yaptıktan sonra özel sektöre dönen Yelkenci, bir özel okul zincirinde sırasıyla; okul müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük görevlerinde bulundu. 2014’te tekrar Millî Eğitim Bakanlığı bünyesine geçen Yelkenci, Bakanlık’ta 2014-2016 yılları arasında Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü, 2016-2018 yılları arasında İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü olarak; Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde 2018-2022 yılları arasında Rektör Danışmanı olarak görev yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde lisans düzeyinde eğitim felsefesi dersleri de veren Yelkenci, tekrar özel sektöre dönerek bir özel okul zincirinde genel müdür olarak çalıştı.

Yelkenci, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü olarak İstanbul ölçeğinde eğitim işlerinin; okul öncesi, ilk ve orta öğretim, meslekî eğitim, özel eğitim, öğretmen yetiştirme, BT içeren eğitim tasarımı ve yatırımlar alanlarını yönetti, birçok proje yürüttü. Bakanlıkta Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü iken, dershanelerin dönüşümünün yanı sıra yukarıda sayılan alanları Türkiye genelinde ve özel okullar ölçeğinde yönetti. Bahsi geçen çalışmalarına ek olarak, bu pozisyonda ayrıca program ve politika geliştirme alanları da sorumluluğunda oldu. Özel sektörde genel müdür olarak işletme ve bütçe yönetimi ile bütünleşik pazarlama konularında deneyim kazandı. Özgün bir felsefe üzerine eğitim modellemesi tasarlayıp, uyguladı. Ayrıca yükseköğretimde ders verdi, rektör danışmanı olarak projeler yönetti. Kısaca okul öncesi eğitimden yükseköğretime kadar tüm eğitim alanlarındaki çalışmaların içinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası olan Yelkenci,  İngilizce bilmektedir.