Sendika yöneticilerinde nasıl intikam hırsı var ki? İçlerindeki bu intikam ateşi hiç sönmemiş gibi duruyor. Anlaşılan o ki, sendikanın örgütsel gücünü, kamu bürokrasisi üzerinde kullanarak hesaplarına devam ediyorlar.

Peşinen söyleyelim ki, sendikal tartışmaların içine evlatlarımızı ve eşlerimizi çekmek gibi bir düşüncemiz asla yoktur. Böyle bir işe tevessül edenleri de alçak olarak nitelendiriyoruz.

Eğitimciler Birliği Sendikası 6 No’lu Şube Başkanı İdris ŞEKERCİ’nin gelini, Pendik Çamçeşme İmam Hatip Ortaokuluna 2020 tarihinde Arapça öğretmeni olarak göreve başlar. Öğretmen, görevine zaman zaman geç gelir. Öğrencilerin, Arapça ders notları diğer derslere göre çok altında olması nedeniyle velilerden şikâyetler gelmeye başlamıştır. Okul müdürü, öğretmeni uygun bir dille uyarır ve nasihatlerde bulunur. Okula vaktinde gelmesine özen gösterilmesine, sınav sorularının çocukların seviyelerine uygun olması, çocukların okuldan soğutucu söz ve davranışlardan uzak durulması gerektiğini yapıcı bir şekilde uyarır. Velilerden gelen şikâyetleri işleme almayıp, velilerle görüşerek onları ikna etmiştir. Kısaca okul müdürü, mesleğinin başındaki öğretmenine rehberlik yaparak mesleki heyecanının ve motivasyonunun düşmesinin önüne geçmiştir.

Öğretmen, bu okulda üç yıl çalıştıktan sonra bir proje okulu olan Pendik Uluslararası Kız İmam Hatip Lisesinde göreve başlar. Öğretmenimizin üç yıl sonra aklına ne geldiyse veya kim yönlendirdiyse yeni okuluna geçer geçmez eski çalıştığı okul müdürünü şikâyet eder. Bu sürecin hepsinden Kudretli Kayınbaba İstanbul Eğitim Birsen 6.Nolu şube başkanı İdris ŞEKERCİ haberdardır.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Dosya maarif müfettişe verilir ve müfettiş ilk olarak müşteki sıfatıyla Sayın Gelin Hanımın ifadesini alır. Ne hikmetse Gelin Hanım görevlendirilen maarif müfettişini beğenmez ve kendi beyanıyla; “Taraflı olduğunu, ihsası rey yaptığını, karşısında rahat olamadığını!” beyan ederek görevlendirilen maarif müfettişten dosyanın alınıp başka bir müfettişe verilmesini üç yıllık öğretmen olan Gelin Hanım! Talep eder ve dosya başka bir maarif müfettişine verilir. Okula gelen maarif müfettişleri Kudretli Kayınbaba İdris Şekerci’nin gelininin bütün iddialarını inceler ve soruşturmaya konu olan tüm soruları kendisine sorar. Soruşturma sonucunda,  Sayın Maarif müfettişi iddialar sübuta ermediğinden okul müdürü hakkında herhangi bir işlem tesisine gerek olmadığı sonucuna varır.

Okul müdürünün yasaların kendisine verdiği yetki doğrultusunda, okulu çalışanlarla birlikte Milli eğitimin amaçlarını gerçekleştirmek için en iyi şekilde yönetmek için rutin aldığı tedbirler ve uygulamalardan daha olağan ne olabilir ki? Sendika şube başkanının gelini, başka okula geçtikten sonra üç sene önce görev yaptığı okul müdürünü niçin şikâyet ediyor? Öğretmenimizin daha önce çalıştığı okulun müdürünü şikâyet etmesi için kim yönlendirdi? Bu şikâyetten ne murad edildi? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü niçin ilçe içerisinde muhakkik görevlendirmeyip İl Milli eğitim Müdürlüğünden maarif müfettişi istedi? Diyeceksiniz ki belki öğretmen dilekçesini direk İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiği için maarif müfettişleri görevlendirildi. Böyle olduğu farz edildiğinde ise öğretmen makam atlamaktan dolayı suç işlemiş olmuyor mu?

Şikâyet edilen okul müdürü Güven KARABACAK, 2018 sendika seçimlerinde Eğitimciler Birliği Sendikası 4 No’lu Şubede Talat YAVUZ’un karşısındaki listede seçim çalışmalarını sürdürdü. Sendika yöneticilerinin, sendikanın kurucu değerleriyle çelişen bazı uygulamalarını eleştirmesi nedeniyle Pendik ilçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevi 2020 yılında Genel Merkez tarafından yöneticilikten uzaklaştırıldı. 2022 sendika seçimlerinde Güven KARABACAK ne mevcut yönetimin tarafında ne de Değişim Hareketi tarafında yer almadı, tarafsız oldu.

Sendika yöneticileri açısından hesap bitmemiş olacak ki sendikanın örgütsel gücünü kamu bürokrasisi üzerinde kullanarak hesaplarına devam ettirdikleri bu olayla anlaşılmaktadır.

Şikâyet eden öğretmenin kayınbabası Eğitimciler Birliği Sendikası 6 No’lu Şube Başkanı ve aynı zamanda İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu üyesidir. Her okulda rutin olan konular, bu okulda niçin soruşturmaya dönüştü? Sendika şube başkanı bu soruşturmada sendikanın örgütsel gücünü arkasına alarak kamu bürokrasini etkilemeye mi çalıştı?

Böyle çok basit konuları, soruşturma boyutuna getirten bir sendikacı, görev yaptığı İl Disiplin Kurulunda hiç adil olması beklenilir mi? Okul müdürünün, son sendika seçimlerinde tarafsız kalmasına rağmen bir önceki muhalefetliği unutulmayıp intikam almak için fırsat mı kollandı? Sorusu akıllara gelmez de değil.

Sendika yöneticileri kendilerinin küçük çıkar hesaplarına o kadar gömülmüşler ki, kafalarını çıkartıp da etraflarında ne olup bittiğine bakamıyorlar. Yeter ki kendi çıkar ve menfaatleri sekteye uğramasın. İşte bu dar zihniyetlerin elindeki bir sendika hiç gelişebilir mi?

Şimdi Sayın Kudretli Şekerci iddialar doğrulanmadı. Acaba; İddia sahipleri müfteri mi oldu? Rahmetli Akif İnan’ın sendikasında şube başkanı olmaya layık mısınız?  İl yüksek displin kurulundan istifa edecekmisiniz?İftira attığınız okul müdüründen özür dileyip helallik dileyecek misiniz? Yoksa aynı tas aynı hamam diyerek adalet anlayışınızı kör eden konforlu ve şatafatlı sendikal saltanatlığınıza devam mı edeceksiniz?

     Güven KARABACAK