MEB Görevde Yükselme (Şube Müdürlüğü, Sayman, Şef, Memur) Sınavı 9 Temmuz tarihinde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Seçim 2023 Vizyonu'nu aktardığı toplantıda kamuya alımlarda mülakat usulünün kaldırılacağını duyurmuştu.

MEB Görevde Yükselme (Şube Müdürlüğü, Sayman, Şef, Memur) Sınav Soruları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı MEB Görevde Yükselme (Şube Müdürlüğü, Sayman, Şef, Memur) Sınav Soruları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı

Bu minvalde de Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir TV programının canlı yayınınde öğretmen atamalarının artık mülakatsız gerçekleşip çok kısa sürede atama sürecinin de bitirileceğini duyurmuştu.

Mülakatlarının kaldırılacağı söylendikten sonra bugün MEB Görevde Yükselme (Şube Müdürlüğü, Sayman, Şef, Memur) Sınavı'na giren adaylar başarılı olduğu takdirde kendilerine mülakat yapılıp yapılmayacaklarını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik'te bulunan mülakat ile ilgili aşağıdaki madde hala yürürlükte. Bu yüzden mülakatın devam edip etmeyeceği şu anlık belirsiz.

Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik'te bulunan mülakat ile ilgili işte o madde:

MADDE 16(Değişik:RG-13/1/2018-30300)

(1) Görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavında başarılı olanlardan duyuruda ilan edilen kadro sayısının üç katına kadar aday, puan üstünlüğüne göre sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan adaylar da sözlü sınava alınır.

(2) Sözlü sınav konuları ve ağırlıkları şunlardır:

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi %20,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü %15,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu %15,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı %15,

d) Genel kültürü ve genel yeteneği %20,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı %15,

(3) Sözlü sınava giren adaylar, Ek-1 Sözlü Sınav Değerlendirme Formuna göre 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayın sözlü sınav puanı tespit edilir. Sözlü sınavda 100 üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılır ve başvuruda bulunduğu unvana atanmak üzere tercih yapma hakkına sahip olur.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan Görüşmesiyle İlgili İlk Açıklama! 'Boş Koltuk' Sorusuna Yanıt Verdi CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan Görüşmesiyle İlgili İlk Açıklama! 'Boş Koltuk' Sorusuna Yanıt Verdi

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi