Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), açık liseye geçiş şartlarını taşımayan ve tam zamanlı kurslarda üniversite sınavına hazırlanmak isteyen 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak derslerin işlenmediği ve devamsızlığın dikkate alınmadığı "hayalet sınıf" adı verilen uygulamalara karşı önlem alıyor. MEB, bu tür özel okulları incelemeye başladı ve gerekli yasal işlemleri yapacak.

Özellikle açık liseye geçiş şartlarını karşılamayan öğrenciler için kurulan hayalet sınıflarda, öğrencilerden yüksek ücretler talep edildiği ve devamsızlık durumlarının dikkate alınmadığı ihbarları üzerine MEB, bu konuda detaylı bir inceleme başlattı. İnceleme sonucunda hayalet sınıflarda "sahte diploma" satma girişiminde bulunan özel okullara yasal işlem uygulanacak.

MEB, e-Okul sistemi üzerinde resmi okullardan özel okullara geçiş yapan öğrencilerin verilerini analiz ederek tespitlerde bulunuyor. Ayrıca MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı, genel bir denetim kararı aldı ve 81 il valiliğine okul bazlı inceleme yapılması talimatı verildi.

Altın için tarih ve rakam geldi! İslam Memiş 'Gram altın o zaman alınır' Altın için tarih ve rakam geldi! İslam Memiş 'Gram altın o zaman alınır'

MEB'in bu incelemeler sonucunda tespit edeceği mevzuata aykırı işlemlere sahip özel okullara karşı yasal işlemler uygulanacak. 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na göre, mevzuata aykırı fiil işleyen özel okulların kurum açma izni ve çalışma ruhsatı iptal edilecek ve okul sahiplerine brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası verilecek.