Sağlık problemleri nedeniyle örgün öğretimden yararlanamayan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için evde eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin uzaktan eğitim alabilmesi için MEB yönetmeliği değiştirdi. Peki, evde eğitim hizmeti nedir, kimler yararlanacak? İşte MEB’ten evde eğitim kararı!

EVDE EĞİTİM HİZMETİ KARARI!

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü valiliklere gönderilen yazıda şöyle notlar yer almaktadır; 

Türk Milli Eğitimin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitim haklarından yararlanmalarını sağlamaya yönelik usul ve esaslar ilgili yönetmelikle belirlenmektedir. Söz konusu yönetmeliğin 14’üncü maddesinin birinci fıkrasında ‘Zorunlu eğitim çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden sağlık problemi nedeniyle en az on iki hafta süreyle örgün eğitim kurumlarından yararlanamayacağı ya da yararlanması durumunda sağlığı açısından risk oluşturacağı en az birisi ilgili daldan olmak üzere üç uzman tabip ve Özel Değerlendirme Kurulu raporu ile il veya ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunun planlaması doğrultusunda ders yılı içerisinde evde eğitim hizmeti verilebilir’

EVDE EĞİTİM HİZMETİ NEDİR, KİMLER YARARLANABİLİR?

Sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olduğunu sağlık raporu ile belgelendiren okul öncesi, ilkokul, orta- okul ve lise çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için evde sunulan eğitim hizmetidir.

En az dört ay süreyle örgün eğitim kurumundan doğrudan yararlanamayacak durumda olduğunu sağlık raporu ile belgelendiren özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler bu hizmetten yararlanabilir.