Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak battığı belirtilen 69 metrelik kuru yük gemisinin 6 mürettebatının bulunması için arama kurtarma faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, geminin batık haldeki görüntülerini paylaşarak dalış faaliyetlerinin başlayacağını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, geminin deniz yüzeyinin 51 metre altında tespit edildiği belirtilerek, sabah saatlerinden itibaren dalış faaliyetlerine başlanacağı ve denizde ve sahilde arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdürüleceği vurgulandı. Geminin, Batuhan A isimli kargo gemisi olduğunun kesinleştiği ifade edildi.

Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var

Arama kurtarma faaliyetlerine 275 personel ile devam edildiği bildirilirken, bölgede yaşanan hava koşulları ve deniz durumu da detaylı olarak raporlandı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve su altı robotuyla geminin batığının ulaşıldığını açıkladı. Gemide bulunan 6 mürettebatın aranmasına hız kesmeden devam edildiği belirtildi. Gece saatlerinde su altı robotu ile geminin 51 metre derinlikteki batığı incelenirken, hava şartlarının elverişli olması halinde balık adamların dalış yapması planlandı.

Gemide bulunan mürettebatın isimleri şu şekilde sıralandı: Kaptan Hasan Mehmet Uyanık (69), başmühendis-makinist Murat Çalışkan (33), gemi sahibi ve usta gemici Murat Altıntaş (51), aşçı Zeynep Kılınç (33), makine stajyeri Ahmet Atav (22) ve yağcı Doğuşcan Yaylak (24). Arama kurtarma ekipleri, mürettebatın en kısa sürede bulunması için yoğun bir çaba sarf ediyor.