Maliye, kredi kartı ödemesi kabul etmeyip IBAN üzerinden havale isteyenlere yönelik yeni bir denetim çalışması başlatıyor. Vergi müfettişleri, sürekli olarak farklı kişilerden havale alan banka hesap sahiplerine cezalı tarhiyatlar uygulayacaklar. Son zamanlarda, bazı işletmelerin vergi kaçırmak amacıyla müşterilerinden IBAN yoluyla tahsilat yapma eğiliminde olduğu ortaya çıktı. Bu durum, hem KDV hem de gelir ve kurumlar vergisi açısından vergi kaybına neden oluyor.

Haberlere göre, alınan bir mal ya da hizmet karşılığında IBAN hesabına para gönderilen kişilerin yasa dışı bir faaliyette bulunmaları halinde, bu hesaba para gönderenlerin de aynı suçla itham edilme riski bulunuyor. Örneğin, gönderilen IBAN'ın yasa dışı bahis faaliyetinde bulunan bir güzellik merkezi gibi bir yer olabileceği belirtiliyor.

4 Öğretmenin hayatını yitirdiği bölgede, yine aynı senaryo! 4 Öğretmenin hayatını yitirdiği bölgede, yine aynı senaryo!

Maliye yetkilileri, vatandaşları uyararak, "Alınan mal veya hizmet karşılığında fatura veya fiş alınmadığı zaman, tüketici şikayetine dayanak oluşturacak bir belge de bulunmayacak" açıklamasında bulundular.