Sosyal medya fenomeni Eylül Öztürk, hakkında başlatılan soruşturma sonucu mal varlıklarına el konulmasının ardından ilk açıklamayı yaptı. Instagram hesabından paylaşımda bulunan Öztürk, sürecin kendisi ve çalışanları için zorlayıcı olduğunu belirtti.

 Instagram hesabından paylaşımda bulunan Öztürk şu ifadelere yer verdi;

Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler

"Sevgili dostlar, gündemdeki konu ile ilgili ufak bir açıklama yapmak istiyorum. Zaten saat burada 3 oldu ve beni de uyku tutmadı. Biliyorsunuz ki bir fotoğraf karesinden yola çıkılarak o fotoğrafta bulunan hem influencer olan hem de ticari faaliyette bulunan herkes hakkında soruşturma başlatılması kamuoyu tarafından gündeme getirildi ve son derece normal olarak akabinde bu soruşturma başlatıldı. Süreci merak edenler için hemen aktarayım; avukatım tarafından sunulan görüş, bu soruşturmanın, içine dahil olan şüpheli sayısı ve kapsamına göre, uzunca bir süre devam edeceği yönünde.

Fakat beni üzen ayrı noktayı da sizinle paylaşmak istiyorum. Bilindiği üzere, kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadıkça hiç kimse suçlu ilan edilememesine rağmen, basında yer alan haberlerde sanki hakkımızda bir mahkumiyet kararı varmış gibi hareket ediliyor. Bu benim açımdan baş etmesi çok zor bir süreç. Kendinizi bir an olsun benim yerime koyun. Düşmanımın yaşamasını istemem gerçekten."