Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze Şeridi'ne yönelik insani yardımların aciliyetini vurgulayarak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, önceden gönderilen 100 tonluk insani yardımın yanı sıra, önümüzdeki hafta Fransa Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla 10 ton tıbbi yardım gönderme kararı aldıklarını belirtti. Macron, tıbbi yardımın içinde yaklaşık 500 yaralının tedavisi için yeterli olacak iki mobil sağlık biriminin de bulunduğunu dile getirdi.

Fransız lider aynı zamanda, Mısır'a ulaşacak olan bir amfibi helikopter gemisinin gönderileceğini açıkladı. Bu gemi, 40 yatak kapasiteli bir hastaneyi barındırmakta olup, kritik vakaların tedavisi ve yaralı sivillerin gerekirse yakındaki hastanelere nakli konusunda kolaylık sağlayacak.

420894

Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler

Macron, ülkesinin acil bakıma ihtiyaç duyan Gazzeli çocukların tedavisi için hava taşımacılığı dahil olmak üzere tüm araçları seferber ettiğini belirtirken, Fransa'daki hastanelerin 50'ye kadar hastayı kabul edecek şekilde gerekli düzenlemeleri yaptığını da sözlerine ekledi.