CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, KYK borçları nedeniyle vatandaşların banka hesaplarına bloke konulduğu iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan Adayı Oldu! Ali Koç ile 2018'den Sonra Tekrar Karşı Karşıya Geliyor Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan Adayı Oldu! Ali Koç ile 2018'den Sonra Tekrar Karşı Karşıya Geliyor

Demir, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yazılı olarak yöneltilen sorularda, KYK borçları nedeniyle hesaplara bloke konulup konulmadığını ve 2023 yılında kaç vatandaşın bu şekilde etkilendiğini sordu. Ayrıca, sıkı para politikalarının dar gelirli vatandaşlara yönelik olduğu kadar yüksek gelir düzeyine sahip vatandaşları da kapsayıp kapsamayacağı ve tasarruf politikalarının tüm kamu kurumları ve yöneticileri için geçerli olup olmayacağına dair açıklama talep etti.

Şimşek'e yöneltilen sorular şöyle:

"KYK borçları nedeniyle hesaplara bloke konulduğu iddiası doğru mu? 2023 yılında KYK borcu nedeniyle kaç vatandaşımızın hesabına bloke konulmuştur? Sıkı para politikası uygulanacağı her fırsatta vurgulanmıştır. Bu politikalar dar gelirli vatandaşlara uygulandığı gibi yüksek gelir düzeyine sahip vatandaşlara da uygulanacak mı? Tasarruf politikaları tüm kamu kurumları ve bu kurumların yönetici kadroları için de işletilecek mi yoksa üst düzey kamu görevlileri bu uygulamalardan muaf mı tutulacak?"