Televizyon ekranlarının efsane dizisi kurtlar vadisi Pusu Oyuncusu Kazım Akşar hayatını kaybetti.

Tiyatrocu Kazım Akşar, 'Kurtlar Vadisi', 'Kadın isterse' gibi başarılı projelerle akıllara kazınan ünlü oyuncunun kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini duyuran ünlü oyuncu Melek Baykal, '' "Ah ki ne ah... Kazım Akşar niye be canım. Bu kadar acının üstüne senin acın kahretti sabah sabah." ifadelerini kullandı.

1530348

KAZIM AKŞAR KİMDİR?
Kazım Akşar, 23 Ağustos 1953'te Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde doğdu. 1970'de radyoda Çocuk Saati programına girdi. Radyoda, Arkası Yarın, Mikrofonda Tiyatro'da, oyuncu ve yönetmen olarak yer aldı. 1978'de Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun oldu. 1979'da Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak çalışmalara başladı.

1986-1987'de devlet tarafından İngiltere'ye gönderildi. National Theatre'da Peter Hall ile beraber; Entertaining Strangers (David Edgar), The Winter's Tale (Shakespeare), The Tempest (Shakespeare) ve Cymbeline (Shakespeare) oyunlarında yardımcı olarak çalıştı.

1988'de Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tiyatro bölümünde, 4 yıllık eğitmenlik yaptı. ODTÜ ve Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Dialog Anlatım İletişim Okulu'nda eğitmenlik yaptı. Devlet Tiyatroları dışında Tiyatro İstanbul, Tiyatro Ayna gibi özel tiyatrolarda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı.